Plázs travelline.hu 2009. május. 13. 14:09

Turisztikai minsztérium alakult Olaszországban

Marzotto kihangsúlyozta, hogy “a turizmus a legfontosabb olasz iparág, mégis ez az a...

Marzotto kihangsúlyozta, hogy “a turizmus a legfontosabb olasz iparág, mégis ez az a szektor, amelyben leginkább hiányzik az egységes képviselet. Véleményem szerint egy minisztérium alapvető fontosságú egy 3 millió dolgozót foglalkoztató és a nemzetgazdaság GDP-jének 11%-át adó ágazat számára.”

Az ENIT elnöke hibásnak tartja a minisztérium 1992-es megszüntetését, ugyanakkor helyesli újjászervezését, valamint azt, hogy Brambilla személyében egy “energikus” miniszter irányítja azt.

Arra a kérdésre, hogy a turisztikai témákban kompetens régiók jó szemmel nézik-e a minisztérium létrehozását, Marzotto a következő választ adta: “ a régiók abban az időszakban, amikor hiányzott a központi tervezés, jól dolgoztak. A minisztérium megléte viszont számukra is nagy lehetőséget ígér, senki nem szorul ki. A tartományok valóban jól működtek, de egy központi irányítással könnyebben kiaknázhatók a hatalmas lehetőségek, valamint az sem mellékes, hogy a kormányban szükség van egy képviselőre a turizmus részéről.”

Az ENIT költségvetésének megnyirbálásával kapcsolatban Marzotto megjegyezte, hogy a Hivatalban az idén már nagymértékű forrásátalakítást alkalmaztak, és “ha minden változatlanul marad, 2011-ben 24 millió euróval kell gazdálkodnunk, ami azt jelenti, hogy 3 és fél millió értékben tudunk befektetésekre költeni. Ez az összeg nem éri el az utóbbi években vásárszervezésekre költött pénzt sem.” 

ANSA

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?