2008. augusztus. 21. 17:30 MTI Utolsó frissítés: 2008. augusztus. 21. 17:16 Plázs

Tömeges ételmérgezés történt egy ungvári üzemben

A Yazaki ukrán-japán vegyes vállalat ungvári autóvillamossági szerelőüzemének több mint félszáz dolgozója került kórházba ételmérgezéses tünetekkel az utóbbi két nap során - jelentette csütörtökön az ungvári ua-reporter.com internetes hírújság.

A portál beszámolója szerint szerdán a vállalat 36 dolgozóját szállították az ungvári járványkórházba a mentők ételmérgezésre utaló tünetekkel. A betegeknél az üzem étkezdéjében kedden elfogyasztott ebéd után jelentkeztek a hőemelkedéssel, hányingerrel és fejfájással járó szimptómák. A páciensek egybehangzóan állítják, hogy a feltálalt fasírttól fertőződtek meg.

Csütörtökön délig a Yazaki-üzem további 17 munkatársa került az ungvári kórházba. Az egészségügyi intézmény szakorvosai nem zárják ki, hogy a multicég étkezdéjének valamelyik alkalmazottja a fertőzés forrása.

A közegészségügyi hatóság megkezdte az üzemi menza ételeinek és dolgozóinak mikrobiológiai vizsgálatát, amelynek eredményét pénteken teszik közzé.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?