Plázs travelline.hu 2008. május. 28. 15:28

Saját házat kap a pálinka Érpatakon

Érpatakon szombaton pálinka kóstolóházat avatnak.

Kóstolásra várva
www.zsindelyes.hu

Érpatakon szombaton pálinka kóstolóházat avatnak. Az idegenforgalmi célokat szolgáló sajátos gasztronómiai létesítményt az Európa-hírű Zsindelyes Pálinkafőzdét működtető Kaiser 2000. Kft. hozta létre  - közölte a családi vállalkozásként létrejött cég marketing-igazgatója. Juhász Miklós azt is elmondta, hogy a főzdét szabadon látogathatják majd a turisták, és megízlelhetik az ott készült pálinkákat is.

Az egyik nevezetesség a híres ágyas meggypálinka, amelynek alapanyagát, az újfehértói fürtös meggyet a környék 17 tanyáján és településrészén termesztik. Az érpataki Kaiser 2000 Kft. tevékenységét bővítve, a térség idegenforgalmi fejlesztésére is vállalkozni kíván, mintegy 400 millió forintos befektetéssel panzió építését tervezi. A 16 szobás, 32 ágyas mini-szálloda építését ősszel, vagy legkésőbb a jövő tavasszal kezdik meg Érpatakon.

A több millió forintért épült pálinka kóstolóházat szombaton délután látványos program keretében avatják fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Gálaműsor, lovasbemutató, tűzijáték és hajnalig tartó zenés szórakozás várja az érdeklődőket, akik persze üzemlátogatáson is részt vehetnek, majd a jó hangulathoz az ágyas meggypálinkát kóstolják meg.

MTI

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?