Diétával javíthatjuk a memóriánkat
Egy egészséges alacsony zsírtartalmú diéta a legrövidebb és leghatékonyabb út az egészséges agyhoz. Számtalan tanulmány bebizonyította már, hogy az olyan ideggyógyászati betegségek, mint az Alzheimer vagy a Parkinson kór, krónikus táplálkozási hiányosságokra vezethetők vissza.
Napi étrendünk tartalmazzon legalább öt adag gyümölcsöt vagy zöldséget, és nem több mint egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret. A gyümölcsök, s különösen a zöldségek ugyanis a szükséges és hatékony antioxidánsok természetes forrásai. A legalább napi ötször fogyasztott zöldségek jelentős szerepet játszanak a neurológiai betegségek kivédésében. Egy kutatás szerint 51 százalékkal csökkenthető az Alzheimer kór kialakulása gyümölcsökből és zöldségekből származó flavonoidok bevitelével. A folyadék szintén nagyon fontos, igyunk tiszta, fluorid-mentes vizet.
A legjobb, ha a mediterrán étrend mellett döntünk. Ez ugyanis főként halból származó fehérjében, zöldségekben és extraszűz olívaolajban gazdag, míg szegény szénhidrátban. Együnk tengeri halakat, amelyek pótolják omega-3 zsírsav szükségleteinket. Szintén nagyon fontos, hogy ne együk túl magunkat. Számos állatkísérlet bebizonyította már, hogy az alacsony kalóriatartalmú étrend a hosszú élet titka.