Kínai kutatók szerint a zöld tea meggátolja a "rossz" koleszterinek(LDL) működését, ugyanakkor a "jó" koleszterin(HDL) szintjén nem változtat, ezáltal jelentős pozitív hatással bír - olvasható a Cogito blogon.
A Peking Unió Egészségügyi Főiskola munkatársai úgy vélik, felfedezésük magyarázatot ad arra is, miért kapcsolható össze a zöld tea a szívbetegségek kockázatának csökkenésével. A kutatócsoport 14 korábbi vizsgálat eredményeit vetette össze, melyekben a résztvevő 1136 kísérleti alany egy része hosszabb időszakon keresztül fogyasztott zöld teát, míg más részük csupán placebót kapott.
A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a zöld tea hatására csökkent az LDL-koleszterin szintje, ugyanakkor a HDL-koleszteriné változatlan maradt - számol be a hírről a Cogito blog szerzője friss bejegyzésében.