Napi merítés hvg.hu 2011. március. 03. 17:53

Hogyan kell pálinkát inni?

Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.

Sokat számít a pálinka ízlelésénél, hogy mit ettünk előtte, ki van-e száradva a torkunk vagy ittunk-e előtte vizet, mert ez a 40-44 fokos alkohol leégeti a kiszáradt nyálkahártyát. A pálinkára elő kell készíteni a szájat, torkot. A reggeli pálinkafogyasztásnak is van létjogosultsága, de ez kevésbé szól az ízlelésről - olvasható a blogon. De milyet igyon az, aki még csak most ismerkedik a pálinkával? Milyen hőmérsékletű pálinkát érdemes fogyasztani? Milyen pohárból? A kérdésekre a választ megtalálja a Malackaraj blogon.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?