Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.
Sokat számít a pálinka ízlelésénél, hogy mit ettünk előtte, ki van-e száradva a torkunk vagy ittunk-e előtte vizet, mert ez a 40-44 fokos alkohol leégeti a kiszáradt nyálkahártyát. A pálinkára elő kell készíteni a szájat, torkot. A reggeli pálinkafogyasztásnak is van létjogosultsága, de ez kevésbé szól az ízlelésről - olvasható a blogon. De milyet igyon az, aki még csak most ismerkedik a pálinkával? Milyen hőmérsékletű pálinkát érdemes fogyasztani? Milyen pohárból? A kérdésekre a választ megtalálja a Malackaraj blogon.
Itthon
MTI
2010. december. 06. 14:54
Múzeumban Magyarország legjobb idei pálinkája
Vállalkozás
MTI
2010. december. 27. 13:46
Valódi hungarikum vagy inkább csak magyar szuvenír? - új törvény
Shake
MTI
2011. január. 13. 07:48
Németországban 65 éves borosüvegekre bukkantak
Vállalkozás
hvg.hu
2011. január. 10. 15:35
Adómentes pálinka: 5,5 milliárddal kevesebb folyt be a költségvetésbe
Gazdaság
MTI/Magyar Nemzet
2011. február. 18. 07:26