A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.
A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére sosem forraljuk fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. Amikor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, le kell venni a tűzről. Ezután a fedőt még körülbelül 5 percig rajta hagyjuk, mert az összetevők ez idő alatt adják ki igazán az ízüket. Hogy milyen fűszerek kellenek a forralt borhoz, az Otthon, édes blogon megtudja.
Gazdaság
hvg.hu
2010. november. 10. 14:29
Itt vannak a nevek: kik nyerhetik el idén az „Év Bortermelője” címet?
Gazdaság
MTI
2010. november. 17. 12:27
Ennyi pénzt még sohasem adtak egyetlen palack borért
Gazdaság
MTI
2010. november. 11. 12:33
Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén
Itthon
MTI
2010. november. 22. 14:49