Kult hvg.hu 2022. május. 09. 16:51

Egy újabb díjátadón poénkodtak Will Smith pofonjával

Senki nem dolgozik keményebben nálunk. Kivéve a többi szakma képviselőit – mondta Richard Ayoade a BAFTA televíziós díjátadó gálán.

Úgy tűnik, Will Smith pofonja, amit élő egyenes adásban, több millió néző előtt kevert le a felesége kárára poénkodó Chris Rocknak, végleg beépült a folklórba: ezúttal a legrangosabb brit tévés elismerés, a BAFTA-díjak átadógáláján került elő, még ha nem is szó szerinti, csak egy viccvégi csattanóként.

A műsort vezető színész, Richard Ayoade (a Kockafejek színésze, a Submarine és A hasonmás rendezője) arról beszélt, hogy a BAFTA idén ünnepli a 75. születésnapját.

A BAFTA 75 éve működik a filmipar szívében, annak ellenére, hogy az iparnak nincs szíve. 1955-ben még csak hat kategóriában adtak át díjakat. Alig volt elég hosszú a ceremónia ahhoz, hogy az ember felálljon a székéből, és felpofozzon valakit, mielőtt véget is ért az egész

– mondta, megnyugtatva a közönségben ülő színészeket: „Ne aggódjanak, én nem fogom a túl sokat filmezett arcaikat csattanónak használni.”

Ayoade viccelődött egy sort a színészszakma kárára is. „Senki nem dolgozik keményebben nálunk. Kivéve a többi szakma képviselőit. Ha pár órát dolgozom egy nap, teljesen készen vagyok. Kin vezessem le?” Ayoade közölte azt is, alighanem ez volt az utolsó alkalom, hogy felkérték, vezesse ő a gálát. „Kivéve, ha valamilyen okból mégis visszahívnának. Abban az esetben ez az utolsó előtti alkalom.”

Azt is közölte: „Én nem tudom, ki mit nyer ma, és nem csak azért, mert nem érdekel. Azért sem, mert itt senki nem bízik bennem. De a mondat igaz marad akkor is, ha kiveszem belőle, hogy itt” – idézi az NME. A díjazottak névsorát ebben a cikkben írtuk meg.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?