Kult MTI 2021. június. 11. 09:46

Elárverezik a kabátokat, amiket Mick Jaggernek tervezett néhai barátnője

Mick Jagger kabátjait, Nicole Kidman és Madonna ruháit is elárverezik a L'Wren Scott divattervező alkotásaiból rendezett aukción.

A Christie's a 2014-ben, 49 éves korában öngyilkosságban meghalt tervező 55 művét bocsátja licitre.

Scott a halála idején Mick Jagger, a Rolling Stones énekesének barátnője volt.

Mick Jagger és L'Wren Scott

A tervező ruháira a kifinomult részletek és a fényes felületek jellemzők. "Tökéletes volt az eleganciája, úgy érezte, hogy mindennek olyannak kellene lennie, mint Hollywood aranykorában. Csupa luxus és romantika. Csak a legfinomabb anyagokkal dolgozott, minden kézzel készült, figyelme a részletekre irányult" – mondta el a Reuters kérdésére Caitlin Yates, a londoni Christie's eladási vezetője.

A július 1-jén induló online aukció lesz az első, amit Scott alkotásaiból rendeznek. Mick Jagger döntött az eladás mellett, a tervezőt ünnepelve az eseménnyel – tette hozzá Yates.

Licitálni lehet Jagger két kabátjára, melyeket a pár együtt tervezett. Az egyik egy flitteres, hímzett, tölgylevélmintás "terepdarab", melyben az énekes a Glastonbury fesztiválon lépett színpadra.

A másik kabátot gyöngyökből és flitterekből készített pillangók díszítik, ezt 2013-ban, a londoni Hyde Parkban adott koncerten viselte. Egy-egy kabát 20–30 ezer font (8–12 millió forint) között kelhet el.

Nicole Kidman a 2013-as Oscar-gálán jelent meg abban a fekete-arany flitteres ruhában, mely 1500–2000 fontot hozhat.

Madonna egy 1940-es éveket idéző, rózsaszín flitteres fekete ruhájáért 500–800 fontot várnak.

A bevétel a londoni Central St Martins művészeti iskola L'Wren Scott-ösztöndíját gazdagítja, melyet Mick Jagger alapított.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.