Kult MTI/hvg.hu 2021. június. 10. 18:05

Névhasználati pert bukott Tiborcz István cége egy online rádió ellen

Maradhat a BDPST ROCK Rádió az eddigi nevénél annak ellenére is, hogy Orbán Viktor vejének hasonló néven fut az egyik cége.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken megszületett az ítélet abban a perben, amely Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. és a BDPST ROCK Rádió névre hallgató online rádió között zajlott, az ítélet szerint pedig utóbbi megtarthatja nevét a továbbiakban is. Erről a rádió adott ki közleményt.

A még rossznak is számítható tavalyi évben is 1,2 milliárdos nyereséget hozó Tiborcz-cég akaratával szemben ráadásul nemcsak a nevet tarthatja meg a Danubius Online Rádió rockzenei részlege, de a logójuk bejegyezhető a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál is, ez pedig a remények szerint „a hallgatók és a tulajdonos számára is garantálja a hosszú távú, megnyugtató működést”.

Az Orbán család hét év alatt 15 milliárdnál is többet keresett a cégeivel

217 millió forintos osztalékot vettek ki a NAKK Zrt.-ből, amit Orbán Viktor öccse alapított 2016-ban. A cég most az Orbán-család bizalmi embereként emlegetett Bihari Lajos többségi tulajdonában van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.