Kult hvg.hu 2021. május. 04. 15:40

Augusztusig fesztiválokhoz és koncertekhez is szükség lehet a védettségi igazolványra

Május 3-ig már több mint 4,2 millió ilyen igazolványt gyártottak le.

A kormányközeli Origo információi szerint augusztus közepéig biztosan szükség van a védettségi igazolványra, ha valaki koncertre vagy fesztiválra szeretne menni.

A védettségi igazolványt az kaphatja meg, aki igazoltan koronavírus-fertőzött volt, vagy megkapta az oltások valamelyikét. Május 3-ig már több mint 4,2 millió ilyen igazolványt gyártottak le.

"Reggel kerítettem valakit, aki vigyáz a gyerekekre" - ezrek hajkurászták egész pénteken a Pfizert

Kígyózó sorok álltak pénteken a kórházaknál azután, hogy kiderült, ma soron kívül lehet Pfizer-vakcinához jutni. Az online időpontfoglaló rendszer pillanatokon belül összeomlott, így az emberek többsége órákat állt sorba, olykor egy másik városban azért, hogy a leginkább várt oltáshoz jusson. A kormány eladhatja sikerként ezt a napot, azonban az is kiderült, a Sinopharmot népszerűsítő propagandára sokan nem vevők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról