Kult hvg.hu 2021. április. 16. 17:41

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Gyűlnek a sárga rózsák, a színésznő kedvenc virágával búcsúznak tőle.

Az április 16-án elhunyt Törőcsik Marit – kérésére – szűk családi körben temetik majd, de a Nemzeti Színház a halálhír után közölte, hogy a színésznő tisztelői leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen pénteken 17 órától 21 óráig, a továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között.

Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, így főleg ilyen virágok sorakoznak az emlékhelyen:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.