Kult hvg.hu 2021. január. 13. 12:10

Meghalt Vass Gábor színész

A színész számos tévécsatornának és rádiónak volt a hangja. Ő volt Russell Crowe hangja is a Gladiátorban.

Vass Gábor Kömlőn született 1956. június 23-án, 1974 és 1978 között, Várkonyi Zoltán legutolsó osztályában a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt. A színész a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, és a Madách Színházban is játszott, emellett rendszeresen szinkronizált: több televíziós csatornának és rádiónak is ő volt a hangja, 2016 óta a Retro Rádióé. A rádió a honlapján búcsúzott a színésztől, bár ők azt írták, a színész koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.
Vass Gábor többször is szinkronizálta Sean Conneryt, de az ő hangján szólalt meg például Russell Crowe a Gladiátorban, és a Narnia krónikáinak Aslanja is.

Hatvannégy éves korában, hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt Vass Gábor. A hírt a Szinkronjunkie blog közölte a Facebookon.

Hosszan tartó, súlyos betegségét legyőzve, koronavírusos fertőzés következtében elhunyt Vass Gábor. A fertőzés előtt,...

Közzétette: Szinkronjunkie blog – 2021. január 13., szerda

Vass Gábor Kömlőn született 1956. június 23-án, 1974 és 1978 között Várkonyi Zoltán legutolsó osztályában a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt.

A színész a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, és a Madách Színházban is játszott, emellett rendszeresen szinkronizált, és több televíziós csatornának és rádiónak is ő volt a hangja, 2016 óta a Retro Rádióé. A rádió a honlapján búcsúzott Vass Gábortól. Ők azt írták, a színész koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

Vass Gábor többször is szinkronizálta Sean Conneryt, de az ő hangján szólalt meg például Russell Crowe a Gladiátorban, és a Narnia krónikáinak Aslanja is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.