Kult hvg.hu 2020. december. 22. 12:24

Karácsonyi zenés videót készített a Vígszínház

A Vígszínház társulata és zenekara megzenésített egy verset, hogy reményt adjon a nézőknek. A videóban 43 színész és 33 zenész szerepel.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A Vígszínház karácsonyi ajándékvideójához Mester Dávid zenésítette meg Juhász Gyula Karácsony felé című versét, mert a társulat szerint annak a szeretet és a remény a legfontosabb üzenete.

„Ehhez a különleges karácsonyi ajándékhoz olyan művet választottam a magyar szépirodalom csodálatos ünnepi versei közül, aminek pozitív üzenete, hite reményt adhat mindenkinek a jelenlegi időszakban is”

– mondta a versről Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója. A videóban 43 színművész mellett egy 33 fős zenekar szerepel, melynek tagjai a Vígszínház előadásaiban közreműködő zenészek, ebben a felállásban azonban most muzsikáltak együtt először.

„Az utóbbi hónapokban nagyon szét vagyunk szakadva, nincs meg a bevett ritmusa a találkozásainknak, ezért szerettem volna egy olyan közösségi élményt, amelyben a színészek mellett azok a zenészek is részt tudnak venni, akik különböző előadásokban játszanak” – mondta Mester Dávid zeneszerző, karmester, a színház zenei munkatársa.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról