Kult hvg.hu 2020. október. 16. 18:16

A Pixar felvillantja, milyennek látják az életet az élet előtt – videó

Dzsessz, hirtelen halál, élet az élet előtt – itt a Lelki ismeretek (Soul) legújabb trailere. A filmet a Disney a mozik helyett a streamingszolgáltatásán mutatja be.

Kék, áttetsző, test, ízek és illatok nélküli világban készülnek a lelkek a földi életre a Pixar idén karácsonyra időzített egész estés animációs filmje, a Lelki ismeretek (Soul) szerint. A filmet a koronavírus-járvány miatt nem mutatják be a mozikban: a Disney Plus streaming-szolgáltatásban lesz elérhető december 25-től.

A film főszereplője egy dzsesszkedvelő tanár, akinek Jamie Foxx kölcsönzi a hangját. Partnere, a filmben csak 22-nek nevezett, a földi élet előtt álló lélek Tina Fey hangján szólal meg. A karácsony hangulatához illől filmet Pete Docter, a Fel! (Up), az Agymanók (Inside Out) és a Szörny Rt. alkotója rendezte.

Az alkotást minden Disney Plusos előfizető különdíj nélkül nézheti majd meg. Ez újdonság: a Mulan szeptemberi streaming-premierjén 30 dolláros extra díjat kellett kicsengetni annak, aki meg akarta nézni a filmet.

A Disney a koronavírus-járvány miatt kockázatosnak tekintett mozik helyett már több filmjét is a streaming-platformján mutatta be, az élőszereplős Mulant és az Artemis Fowlt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.