Kult hvg.hu 2020. október. 16. 15:15

Hatkor kiderül, mit lépnek az SZFE hallgatói, a támogatók már szervezkednek

Azt kérik az emberektől, hogy bármi is történik, fizikailag ne avatkozzanak be.

Free SZFE

Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárjának pénteki levele után, mely szerint még aznap, legkésőbb 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az SZFE épületeit,

az egyetemfoglalók bejelentették, hogy este hatkor sajtótájékoztatót tartanak a Vas utcában.

A Titkos Egyetem nevű szervezet – amelyet az ország több egyeteméről összegyűlt diákok hoztak létre az SZFE melletti szolidaritásuk kifejezése, valamint a hallgatói párbeszédek megindításának céljából – nemrég azt írta a Facebookon, hogy

ott a helyük.

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek kiürítését:
Más csoportokkal is egyeztetve arra jutottunk, amely remélem minden SzFE-t támogató döntése is:
Ott a helyünk mellettük.
Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SzFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak.
Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SzFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SzFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be.
Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!
"Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SZFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak. Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SZFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SZFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be. Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!" – írták. 

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek...

Közzétette: Titkos Egyetem – 2020. október 16., péntek


Free SZFE
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.