Kult hvg.hu 2020. szeptember. 12. 11:40

Nádas Péter is beállt a Színművészetit támogatók sorába

Az ő tenyerére is felkerült a FREE SZFE.

Free SZFE

Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Kossuth-díjas írónk, Nádas Péter is megmutatta tenyerét, amin a már szinte megszokott “FREE SZFE” felirat áll, ezzel tüntetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen.

A Színművészeti dolgozói jelenleg sztrájkra készülnek, miközben gyakorlatilag a teljes nemzetközi művészvilág felsorakozik az egyetemfoglaló diákok és tanárok mellé: Cate Blanchettől kezdve Eva Greenen és Robert Wilsonon át egészen a teljes magyar szcénáig egy emberként követelik, vonuljon vissza a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium, és kapja vissza az egyetem a szabadságát.

Közben a Katona József színház is szolidarít: több színművészetis előadást is befogadnak.

Free SZFE
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!