Kulka János: Zavarban vagyok attól, hogy néznek
Kult hvg.hu 2020. január. 24. 08:26

Kulka János: Zavarban vagyok attól, hogy néznek

Nincs már szerepálma, nem vágyik vissza a nagy színházak színpadára, sőt színházba sem jár már, mert unja.

Egyedül a Trojka társulatban vállal apróbb szerepeket a 2016-ban sztrókon áteső Kulka János. Az azóta afáziával, azaz beszédzavarral küzdő színész a Best magazinnak adott interjúban azt mondta, jelenleg mindössze alig 10, vagy maximum 20 százaléka a „régi Kulkának”, és hamar elfárad.

Kulka beszélt arról is, hogy sok mindent elfelejtett, például a recepteket. Noha korábban imádott főzni, ma már csak a csirkerpörköltre emlékszik, piacra járni pedig már egyáltalán nem szeret, mert ott sok ember van.

Zavarban vagyok attól, hogy néznek. Látom magam kívülről. Bicegek, hülye vagyok. És zavar – mondta.

Bár nemrég megkeresték, hogy ismét ő legyen John Malkovich magyar hangja, nem vállal már szinkronizálást sem. „Mondták, hogy száz tekercs lenne. Hát, basszus, sztrókos vagyok, tudom – válaszolta a szinkronrendező. Nem baj! De baj – mondtam neki. Nem vállaltam” – mesélte Kulka.

Olvasok, belül tudom, értem. Aztán kimondom, kibetűzöm, és akkor már nem értem. Mindenre emlékszem belülről, tökéletes. Kimondom, és nem értem, idegen. Hogy lehet ez? – próbált beavatni az állapotába.

Filmet azonban fog forgatni, és azt mondta, nemrég például jó érzés volt filmen meghalni. A Szomszédokba viszont már nem akart visszatérni, mert Mágenheim doktor szerepét végleg lezárta magában.

Arra a kérdésre, hogy élhet-e, beszélhet-e még ugyanúgy, mint korábban, Kulka János csak annyit mondott:

inkább csak remélem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?
Gazdaság Sztojcsev Iván 2020. augusztus. 03. 16:30

Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Napok alatt került a világ vezető politikai, gazdasági és tech-hírei közé a TikTok. Mára ott tartunk, hogy az amerikai-kínai gazdasági háború egyik fő frontja a cég, az adatbiztonságért aggódók az egész világon figyelik a történéseket, lett egy téma, amelyben Donald Trump és Joe Biden nagyjából egyetért, és dollárban számolva is több százmilliós a tét.