Kult hvg.hu 2019. június. 04. 16:58

Egy orosz tévé saját Csernobil-filmet készítene a CIA szabotázsakciójáról

A Roszatom riválisai próbálják befeketíteni az orosz atomenergiát – magyarázza az orosz kormányhoz hű média. Egy saját Csernobil-filmet is terveznek.

Nem tetszik az orosz állami és kormányközeli médiának, ahogy az HBO és a Sky Csernobil című sorozata kezeli az 1986-os tragédiát – írja a The Moscow Times.

A Komszomolszkaja Pravda például azt az álhírt terjeszti, hogy a sorozatot a Roszatom konkurensei pénzelik, hogy ezzel is rossz hírét keltsék a szovjet/orosz atomenergiának. De az is sértő – és természetesen hamis – a kormányhű média szerint, hogy a szovjet hatóságok féltek volna elismerni harminc éve, hogy hibáztak, vagy hogy nagy lett volna a baj.

A legtovább pedig a Gazprom tulajdonában lévő NTV ment el: a Moscow Times szerint a tévé már azt tervezi, hogy egy saját Csernobil-sorozatot forgat, amelyből kiderül, hogy a CIA küldött egy ügynököt a csernobili zónába, hogy szabotázsakciókat hajtson végre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.