Kult hvg.hu 2019. március. 26. 11:13

Jön a Pappa Pia 2

Kormos Anett írja a forgatókönyvet, a Filmalap pedig már megszavazott rá kétmillió forint fejlesztési támogatást.

A kritikusok szétszedték, a nézők mégsem tudtak betelni a Pappa Piával. A Szabó Kimmel Tamás, Stohl András és Nagy Feró főszereplésével készült alkotás a Vajna-korszak hatodik legsikeresebb filmje, 227 228 néző ült be rá a moziban. A siker pedig mintegy predesztinálta a történetet a folytatásra, és most úgy tűnik, a nézők a Pappa Pia 2-re is beülhetnek majd.

A Pappa Pia 2 forgatókönyvét Kormos Anett írja majd, a producer, csakúgy, mint az első résznél Tőzsér Attila lesz. Ami a rendezőt illeti, úgy tudjuk, egyelőre két név merült fel: Madarász Istié, aki tavalyelőtt már rendezett egy musicalt Egy szerelem gasztronómiája címmel, amelyben három olyan dal is elénekeltek, amit a Pappa piában is. A másik Fonyó Gergely, a Made in Hungária rendezője.

A Filmalap nagyjából egy hónappal ezelőtt megszavazott rá kétmillió forint fejlesztési támogatást. A Pappa piát egyébként összesen 1 061 030 287 forinttal támogatta a Filmalap.

Mégis többen vannak, akik nem hisznek benne, hogy meg fog valósulni a film, amelyet Andy Vajna akart csak igazán. Nem hisz az elkészülésében például az előző rész főszereplője, Szabó Kimmel Tamás sem, aki ugyanakkor az interjúnkban azt mondta, ha jó a forgatókönyv és meggyőző a rendező, akkor még akár el is vállalná a szerepet. Ahogy fogalmazott:

Ad egy lehetőséget arra, hogy feledtessük az első részt.

 

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?