Kult hvg.hu 2019. január. 28. 16:10

Nem engedik be a sajtót Andy Vajna temetésére

A család kérésére a temetés részletei sem nyilvánosak.

Nem lesz sajtónyilvános Andy Vajna temetése – írja az Index.

A lap azért fordult a temetés megszervezéséért felelős Nemzeti Örökség Intézetéhez, mert hétfő reggel kiderült: Vajnát Arnold Schwarzenegger búcsúztathatja csütörtökön a Fiumei úti sírkertben.

Az Index tájékoztatást kért a szertartás helyéről és időpontjáról, valamint a meghívottakról és a felszólalókról is. A Nemzeti Örökség Intézete azt válaszolta, hogy a temetés részletei a család kérésére nem nyilvánosak, de arra is felhívták a figyelmet, hogy a búcsúztatás nem lesz sajtónyilvános.

Az Index szerette volna megtudni továbbá, hogy Orbán Viktor is felszólal-e a búcsúztatáson, hiszen barátjának nevezte Andy Vajnát. Erről Havasi Bertalant kérdezték meg, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Korábban a Blikk arról írt, hogy Andy Vajnának a 41-es művészparcellában lehet a végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett.

Andy Vajna január 20-án halt meg hosszú betegség után, életének 75. évében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról