Kult MTI 2015. október. 29. 07:21

A hétvégén bezár a Vidám Park maradéka is

Szellempartival búcsúzik a közönségtől a Holnemvolt Park, amely már a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozik. November 2-tól megkezdődnek a park átalakítási munkálatai, 2016 végére készül el a Mesepark.

Családi tökfaragó műhely, tűzzsonglőr-bemutató, szellemkereső játék, de még tomboló zombik is lesznek a Holnemvolt Parkban a mindenszentek előestéjére szervezett szombati Szellempartin, amelynek programjai késő estig várják a látogatókat.

A régi körhintától a dzsungel mesevasút felé vezető úton a "rémsétány" kínál programokat, ahol a tökfaragás és a szellemkeresés mellett számtalan borzongató élményben lehet része a helyszínre látogatóknak.

A rendezvényteremben szellemfesztivál lesz, amelyen bárki megismerheti, hogy a japán hagyományokban miként jelenik meg a szellemek világa. Lesz legyezőjáték, démon arckirakó, kívánságtábla, de ki lehet majd próbálni az origamit, a kabuki álarcokat és a tradicionális japán viseletet is. A japán konyha iránt érdeklődőket külön gasztropagoda várja – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.

hvg.hu

A Holnemvolt Park játéküzemei a Szellemparti teljes időtartama alatt, valamint vasárnap is zavartalanul működnek majd, azonban november másodikától leállnak a park játékai és megkezdődnek a területre tervezett Mesepark és Pannon Park kivitelezésének munkálatai.

Az építkezések a Mesepark esetében 2016 végére, a Pannon Parknál pedig várhatóan két ütemben, 2018-ra, illetve 2019-re fejeződnek be. A műemléki játékok megmaradnak, így a terület újbóli megnyitása után azokat ismét lehet majd használni.

Az építkezések miatti lezárás csak a Holnemvolt Park területét érinti, az Állatkert klasszikus területe az eddigiekhez hasonlóan továbbra is zavartalanul fogadja a látogatókat az év minden napján.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?