2014. július. 18. 16:38 MTI Utolsó frissítés: 2014. július. 18. 16:38 Kult

Új filmbe kezd Michel Gondry

A Brooklynban élő francia zseni két 14 éves barát történetét meséli el a Microbes et gasoil című készülő filmben. A mozi személyes indíttatású, Gondry húsz éve nem látott barátja inspirálta a forgatókönyvet.

Microbes et gasoil címmel nyáron forgatja legújabb filmjét Michel Gondry francia rendező, akinek Boris Vian Tajtékos napok című regényéből készült adaptációját péntektől játsszák az amerikai mozikban.

A Brooklynban élő 51 éves rendező legújabb filmje ezúttal Franciaországban játszódik, és franciául forog mások mellett Audrey Tautouval, aki a Tajtékos napokban Chloé szerepét alakította.

A készülő film két 14 éves barát történetét meséli el. "Két különleges gyerekről van szó, akik saját világukban élnek, ezért osztálytársaik egy kicsit kiközösítik őket" - mondta Michel Gondry a francia hírügynökségnek adott telefonos interjúban.

A történet első része nagyon személyes, a másodikban beteljesül egy álom, a két tizenéves újrahasznosított anyagokból épített autóval vakációra indul, hogy őrült kalandokat éljen át - fűzte hozzá a filmrendező.

Gondry hangoztatta, hogy húsz éve "nem látott barátja", Étienne Charry inspirálta a forgatókönyvet. Charry mindig is közel maradt hozzá, együtt játszottak a Oui-Oui nevű bandában, amelynek videoklipjeivel mutatkozott be Gondry rendezőként. Charryvel és a zenekarral a közelmúltban kezdtek el újra közösen játszani, és ő szerezte a Tajtékos napok zenéjét is.

A filmes egyébként amatőr filmgyára, egyfajta ingyenes alkotóműhely megvalósításán dolgozik, amely várhatóan 2016-ban kezdi meg működését Aubervilliers-ben; a terv megvalósítását a tavaszi helyi önkormányzati választások után halasztották el.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?