Kult hvg.hu 2013. október. 02. 15:04

Sosem látott kép került elő a felhőkarcolón ebédelő munkásokról

Újabb kocka került elő a felhőkarcoló tetején üldögélő munkásokról – számolt be a Mai Manó blog. A világhírű képen nem a megszokott pózt látjuk.

Az elmúlt időszakban a fotográfiai szaksajtóban szinte mindenhol megjelent a hír: egy újabb – eddig még publikálatlan – képkocka került elő a felhőkarcoló tetején ebédelő munkásokról – számolt be a Mai Manó Ház blogja.

Az acélgerendán ebédelő munkások és az alattuk felsejlő Central Park, valamint Manhattan néhány háztömbje számtalan formában és reprodukción köszön vissza világszerte. Az eredeti kép 1932. október 2-án jelent meg először napilapban.

A most előkerült képen a munkások kalapjukkal integetnek a fotósnak.

A kép történetéről a Mai Manó Ház blogján olvashat részletesebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.