2013. április. 11. 17:24 MTI Utolsó frissítés: 2013. április. 11. 17:15 Kult

Gobbi utolsó alakítására emlékeznek holnap a Bajor Gizi Színészmúzeumban

A Gobbi Hilda-centenárium programsorozatában a Csirkefej című előadásról beszélgetnek péntek délután a Bajor Gizi Színészmúzeumban, 15 órától.

A színésznő születésének centenáriuma alkalmából rendezett, Gobbi 100 című programsorozatban havi rendszerességgel szerveznek beszélgetéseket. A pénteki esemény témája az az előadás, amely Spiró György Csirkefej című darabja és Gobbi Hilda találkozásából született 1986-ban a Katona József Színházban. "Átütő erejű, szokatlan hangvételű, korszakalkotó produkció volt", a főszerepben Gobbi Hildával, aki az Öregasszony szerepét alakította, amelyet Spiró kifejezetten a színésznő számára írt – olvasható a program ismertetőjében.

Ezt az előadást idézik meg az egykori alkotókkal és az előadás részleteinek vetítésével. A vendégek között lesz Csomós Mari, aki az előadásban az Anya szerepét játszotta, Spiró György író, Zsámbéki Gábor, az előadás rendezője, a színház akkori igazgatója és a rendező munkatársa, Thuróczy Katalin.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2013-ban Gobbi Hilda-emlékévet tart. Gobbi Hilda (1913-1988) születésének 100. évfordulóját egész éves programsorozattal ünneplik, ennek keretében kiállítások, beszélgetések, vetélkedő és kirándulás is várja az érdeklődőket.

A Bajor Gizi Színészmúzeum mellett különböző helyszíneken megrendezett emlékév eseményeivel az örökké tevékeny ember és művész alakját szeretnék a figyelem középpontjába állítani – közölték a szervezők.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?