2012. április. 11. 18:19 MTI Utolsó frissítés: 2012. április. 11. 18:12 Kult

Újjáalakult Szabó Balázs bandája

Rövid koncertszünet után április 27-én új felállásban mutatkozik be a közönségnek a népszerű Szabó Balázs Bandája a fővárosi Akvárium Klubban: a gitáron, hegedűn és kavalon játszó, emellett éneklő alapító-névadó megvált régi zenésztársaitól.

A saját meghatározása szerint folkfunk zenét játszó, a magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó, 2009-ben a Suhancos felbomlása után alakult együttes eddig két albumot (Átjárók, Megcsalogató) készített.

"Harmadik lemezünkhöz érkezve mindannyiunkban megfogalmazódott, hogy újítanunk kell, de a hat ember nem talált közös utat és hangot a továbblépéshez. Sok kérdés volt terítéken: milyen legyen a zene, milyen helyeken, hol, mennyit játsszunk, kivel dolgozzunk, milyen legyen a weboldalunk, és mindenki mást szeretett volna" - indokolta a változást a zenekarvezető abban a közleményben, amelyet a Megadó Kiadó küldött szerdán az MTI-nek.

Szabó Balázs eddigi társai (Szabó János - brácsa, vokál; Rostás Ottó - gitár, ének; Inoka Győző - nagybőgő; Szegedi Attila - basszusgitár; Fekete Dezső - dob) másokkal kiegészülve Lexebb néven folytatják, Szabó Balázs Bandájának új tagjai szintén képzett, tehetséges zenészek. Az új felállásban Földes Gábor (nagybőgő, basszusgitár, korábban a Fabula Rasában zenélt), Harangozó Sebestyén (gitár, ének, ex-Volvox, Sun City), G. Szabó Hunor (dob, tagja a Qualitons-nak és a Smárton Triónak is), illetve Ölveti Mátyás (cselló, Accord Quartet) szerepel.

"Két-három hónap alatt kellett megtanulniuk a teljes koncertműsort, ami elméletileg nem lenne nehéz feladat, de úgy, hogy alapjaira bontottuk vissza a zenét, levetkőztetve a dalokat olyanra, amilyennek anno eredetileg megírtam, majd újrahangszereltük őket, már nagy munka volt" - fogalmazott Szabó Balázs. Hozzátette: az, hogy az újak sokféle muzsikát játszottak-játszanak a komolyzenétől a világzenén át a dzsesszig, megváltoztatja az összhangzást és így az új lemez anyagát is.

A zenekar új felállása április 27-én a budapesti Akvárium Klubban mutatkozik be az olasz La Tresca társaságában. A további klubkoncerteket követően a nagyobb hazai fesztiválokon is találkozhat velük a közönség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.