Kult hvg.hu 2012. március. 08. 10:30

Magyar borház lett az Év Épülete

Egy magyar borház, a Füleky Borászat lett a 2011-es Év Épülete az ArchDaily nemzetközi építészeti honlap szavazásán az ipari ingatlanok kategóriájában.

A magyar Építész Stúdió által tervezett bodrogkeresztúri borházat Félix Zsolt és Fialovszky Tamás építészek jegyzik, az 700 négyzetméteres épület 2010-ben épült meg.

Gyula Erhardt

Az építészeti honlapon azt emelik ki az épülettel kapcsolatban, hogy a tervezők az annak helyén eredetileg álló kőépület terveiből indultak ki, amelyet részben újjáépíttettek, részben pedig új elemeket tettek hozzá.

Az ArchDaily több kategóriában versenyeztette a benevezett épületeket, a Füleky Pincészet az ipari ingatlanok között nyerte meg a versenyt, emellett további 13 kategóriában versenyeztek egymással sport, kulturális, oktatási célú épületek, múzeumok és kiállítóterek, házak és lakóingatlanok, vallásos épületek, irodák és belső terek. A honlap szavazásán azonban idén a Füleky Pincészet volt az egyetlen magyar versenyző, a többi nyertest itt tekintheti meg!

A tokaji borházé nem az első magyar siker az Év Épülete versenyen: tavaly szintén egy magyar borászat, a badacsonytomaji Laposa Pincészet megbízásából készült Bazalt Borház ugyanígy az ipari ingatlanok kategóriájában lett győztes.

Az ArchDaily szavazásán több mint 65 ezren adták le voksukat az egyes épületekre.

fzs

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?