2009. augusztus. 31. 13:05 MTI Utolsó frissítés: 2009. augusztus. 31. 13:01 Kult

Bujtor István állapota lassan javul

Úgy tűnik, a sok aggódás és szeretet nem volt hiábavaló és Bujtor István színházigazgató egészségi állapota bizakodásra ad okot - mondta Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén hétfőn.

A veszprémi teátrumot fenntartó önkormányzat vezető képviselője Bujtor István családjának felhatalmazása alapján közölte: beszélt az igazgató feleségével, Bujtor Judittal, aki azt mondta, a család bizakodó, de türelmet kér, és közleményt csak akkor ad ki, ha a színész állapotában jelentős változás áll be. Talabér Márta hangsúlyozta: a család köszöni azt a rengeteg együttérző megnyilvánulást, szeretetet, amely az egy hónapja súlyos beteg Bujtor István felé árad.

A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július 31-én lett rosszul, a szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol azóta is az intenzív osztályon ápolják. A Veszprém megyei napilap, a Napló múlt heti, meg nem erősített híradása szerint Bujtor Istvánon korábban gégemetszést hajtottak végre, de a lélegeztető gépről már levették, és önállóan lélegzik. A művészt megkísérlik felébreszteni a mélyaltatásból.

Frenreisz Károly zenész, Bujtor István testvére az MTI-vel azt közölte a múlt hét végén, hogy a lapértesülések bizonyos részét meg tudja erősíteni, részben viszont azok nem helytálló információkat tartalmaztak. Mint elmondta, fivére állapotában további lassú javulás tapasztalható.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?