A tavaly 30 milliárd forint árbevételt elérő családi vállalkozás fejlesztése 200 új munkahelyet teremt Kiskunfélegyházán.
„A magyar élelmiszeriparnak fel kell zárkóznia a nyugati cégek termelékenységéhez, hogy a szektor megőrizze versenyképességét, hogy bővíteni tudja exportpiacait, és hogy a hazai boltok piacán is ott legyenek ezek a termékek, amihez átgondolt és korszerű beruházásokra van szükség” – mondta Magyar Zoltán, a kétgenerációs családi vállalkozás, a Félegyházi Pékség operatív ügyvezetője Az ipar hangjai című podcastben.
A vállalat ennek érdekében egy tízmilliárd forint értékű zöldmezős beruházást valósít meg Kiskunfélegyházán, melyben helyet kap egy raktár, egy több sorral rendelkező gyártótér, egy automatizált és robotizált hűtött csomagoló és egy 5000 raklapos fagyasztott raktár, amely a cég első számú logisztikai központjává válik – mondta el Magyar Zoltán. A fejlesztéssel 200 új munkahelyet teremtenek a városban.
A magyar sütőipar nagyjából 280 milliárd forintos forgalmából a Félegyházi 10 százalékos részesedéssel rendelkezik, bevétele 2023-ban elérte a 30 milliárd forintot. A cég alkalmazotti létszáma az induláskori 20 főről negyed évszázad alatt több mint 1400 főre bővült.