Vállalkozás hvg.hu 2023. április. 24. 18:36

Elképesztő határon jutott túl a világ leggazdagabb emberének cége

A világ leggazdagabb emberének vállata évek óta rekordnyereségeket könyvel el.

A Louis Vuitton, a Moët & Chandon és a Hennessy, valamint a Givenchy, a Bulgari és a Sephora márkák anyavállalata az első olyan európai vállalat, amelynek piaci értéke átlépte az 500 milliárd dollárt – számolt be róla a CNBC.

A világ leggazdagabb emberének, a francia Bernard Arnaultnak a cége április elején 17 százalékos forgalomnövekedésről számolt be. Idén 32,8 százalékkal nőtt a vállalat piaci értéke.

Az LVMH a 2022-es évre 79,2 milliárd eurós bevételről számolt be, ez már a második egymást követő évben jelentett rekorderedmény.

A párizsi székhelyű cég arra számít, hogy Kína a koronavírus-járvány utáni újranyitásával tovább növekszik majd a forgalma, az ázsiai országból jövő turisták ugyanis komoly bevételi forrást jelentenek az európai luxusiparnak.

A Forbes dollármilliárdosokat számon tartó listája szerint Arnault jelenleg is a világ leggazdagabb embere

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?