Vállalkozás MTI / hvg.hu 2022. május. 25. 12:38

Milliárdos nyereség után megduplázta osztalékát a Zwack

A társaság bruttó árbevétele 31,3 milliárd forint volt az újabb üzleti évben.

A március végén zárult üzleti évre összesen több mint 3 milliárd forint, részvényenként 1500 forint osztalék kifizetését javasolja a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóban.

A június 29-re összehívott közgyűlés az osztalékfizetés mellett szavazhat többek között személyi kérdésekről, az alapszabály módosításáról, és a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti beszámolóról is. A társaság az előző üzleti évben 1,424 milliárd forintot fordított osztalékfizetésre, a részvényenkénti osztalék 700 forint volt.

A részvényesek elé kerülő jelentés alapján a Zwack Nyrt. 31,3 milliárd forintos bruttó árbevétele 29,1 százalékkal, 17,691 milliárd forintos nettó értékesítése (jövedéki és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel) 32,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A külföldi árbevétel 2,119 milliárd forint volt, majdnem 29 százalékkal nőtt éves összevetésben, míg az adózott eredmény 122,8 százalékos emelkedéssel 3,2 milliárd forint lett.

A Zwack Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 17 450 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 15 900 és 17 700 forint között változott.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?