Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 18. 18:30

Ingyenes lapcsaládot indít a Mediaworks az ellenzéki vezetésű városokban

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány alá tartozó kiadó kormánypropagandáját eddig csak a megyei lapok tartalmazták, most erősítenek.

City néven indít lapcsaládot a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks - értesült a Magyar Narancs.

Az újság információi szerint a Mediaworks azért indítja el a lapokat, mert a 2022-es választások előtt nem elégséges számukra, hogy az állami propaganda csak a megyei lapokban jelenik meg, a tervek szerint főleg azokra a városokra fókuszálnak, ahol 2019-ben kikapott a Fidesz az önkormányzati választásokon.

Az ingyenes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg, hetente és 24 oldalas lesz, a tartalom egyharmad-egyharmad arányban fog tartalmazni helyi kormánybarát tartalmat, központilag gyártott bulvárt és hirdetést.

A projekt irányítására Pósa Árpádot nézhették ki, kire 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztését bízták rá, miután lefejezték a megyei napilap vezetését. Később dolgozott a Hír TV Online-nál, és a szintén kormánypárti Délmagyarnál, egy éve pedig a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.