Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#KESMA

Tech hvg.hu

Egy, a koronavírusról szóló hamis hír jelent meg több magyar híroldalon, a kormányközeli lapcsalád is terjeszti

A koronavírus bizonyíthatóan laboratóriumi munka eredménye – állítja egy amerikai kutató. Magyar szakemberek szerint a témában íródott tanulmány inkább vélemény, semmint rendes, tudományos vizsgálat eredménye, de más gondok is vannak vele. A hír ennek ellenére szélsebesen terjed a magyar interneten, köszönhetően a KESMA-s lapoknak is.

Vállalkozás Kovács Gábor

Radics Petit, a HVG-t és a kormányközeli videómegosztót promózza az ingyenes állami szoftvercsomag

Nemzeti színű szalaggal átkötött, ingyenes Linux operációs rendszert próbál nagy – a magyar lakosság digitalizálódását előmozdító – ajándékként eladni a kormány. A csomaghoz sikerült hozzátenni pár mérsékelten hasznos segédletet, egy, a fél internetet blokkoló tűzfalat és egy átlagember könyvjelzőgyűjteményét. Plusz a kormánymédia levelezőrendszerét és videómegosztóját.

Itthon hvg.hu

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk

Orbán Viktor fiának közel negyvenmilliós állami ösztöndíjáról jelentek meg hírek, de a kormányhoz közelálló sajtó már előre menekülve kezdte hangsúlyozni, hogy tulajdonképpen bárki kaphat ilyet. A hír megjelenése óta úgy próbálják beállítani, mintha bírálók azt kifogásolnák, hogy sok magyar katona vesz részt külföldi képzésen.