Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 10. 16:24

Katonaszakácsok főznek ezután Orbánékra

Már nem a Gundel biztosítja a Karmelita-menzát, a megkötött, egyébként többéves szerződést ugyanis közös megegyezéssel felbontották. Az új partner a Magyar Honvédség.

A Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – közölte az Index-szel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Karmelita menzáját eddig a Gundel étterem biztosította, amely 2019-ben 5+5 évre szóló szerződést írt alá. Ezt azonban nem töltik ki, az ügyletnek közös megegyezéssel vége szakadt.

A lapnak küldött tájékoztatásban arról nem esik szó, hogy a honvédség által biztosított menza csak ideiglenes jellegű vagy hosszabb távú együttműködésről van szó. A portál úgy tudja: a Karmelita étkeztetésben ideiglenesen a Sándor-palota is besegít.

A Szurmay katonaszakácsi között mesterszakácsok és mestercukrászok is vannak. A magyar katonaszakács-válogatott tagjai tavaly ezüst- és bronzéremmel tértek haza a németországi Stuttgartban februárban megrendezett 25. Szakácsolimpiáról – írta az Index.

A Gundel megbízásról korábban a hvg.hu is részletesen írt, azt is megemlítve, hogy a nyertest tenderen keresztül választották ki. Az ügy nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a kormány pedig hevesen magyarázta, hogy nem luxusétterem ételeit fogyasztják majd, a Karmelitába egy egyszerű menza kerül. Az akció azonban nem sikerült túl jól, mert a menüsor alapján a Gundel már szinte hihetetlenül olcsó adta az ételeket.

A Gundel étteremnél egyébként épp üzemeltetőváltás zajlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?