Vállalkozás hvg.hu 2020. október. 26. 14:31

Boltokban árulja fedélzeti menüjét a Finnair

Így adnak munkát a fedélzeti ellátásért felelős személyzetnek.

A Finnair mostantól élelmiszerboltokban árulja az egyébként járatainak üzleti osztályán elérhető, előre elkészített ételeket. A légitársaság ezzel nemcsak a repülést hiányoló utasokat akarja megszólítani, hanem a fedélzeti ellátásért felelős személyzetnek is munkát ad – írja az Airportal.

A menüt a Finnair vezető séfje állítja össze, és a légitársaság konyháján készítik el. Jelenleg a K-Citymarketekben lehet hozzájutni Finnországban, de a cég reméli, hogy hamarosan más üzletek is bejelentkeznek érte.

A Taste of Finnair elnevezéssel boltokba kerülő ételeket az Európa és Ázsia között közlekedő járatok fedélzeti menüje ihlette, így leginkább a finn és az ázsiai fúziós konyha fogásai szerepelnek benne. Előételként például sült sárgarépa és mogyorós-kéksajtos mousse 5,9 euróért, főételként pedig a füstölt halas és rókagombás rizottó vagy terijaki marhahús újhagymával és rizzsel, egységesen 12,9 euróért.

A kínálatot kéthetente cserélik, hétköznap két főétel, péntektől vasárnapig pedig plusz egy előétel kerül a polcokra. 

Nem a finnek találták ki ezt: a Thai Airways és a Singapore Airlines éttermekben kínálja egy ideje a fedélzeti menüjét.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?