Így adnak munkát a fedélzeti ellátásért felelős személyzetnek.
A Finnair mostantól élelmiszerboltokban árulja az egyébként járatainak üzleti osztályán elérhető, előre elkészített ételeket. A légitársaság ezzel nemcsak a repülést hiányoló utasokat akarja megszólítani, hanem a fedélzeti ellátásért felelős személyzetnek is munkát ad – írja az Airportal.
A menüt a Finnair vezető séfje állítja össze, és a légitársaság konyháján készítik el. Jelenleg a K-Citymarketekben lehet hozzájutni Finnországban, de a cég reméli, hogy hamarosan más üzletek is bejelentkeznek érte.
A Taste of Finnair elnevezéssel boltokba kerülő ételeket az Európa és Ázsia között közlekedő járatok fedélzeti menüje ihlette, így leginkább a finn és az ázsiai fúziós konyha fogásai szerepelnek benne. Előételként például sült sárgarépa és mogyorós-kéksajtos mousse 5,9 euróért, főételként pedig a füstölt halas és rókagombás rizottó vagy terijaki marhahús újhagymával és rizzsel, egységesen 12,9 euróért.
A kínálatot kéthetente cserélik, hétköznap két főétel, péntektől vasárnapig pedig plusz egy előétel kerül a polcokra.
Nem a finnek találták ki ezt: a Thai Airways és a Singapore Airlines éttermekben kínálja egy ideje a fedélzeti menüjét.