Vállalkozás hvg.hu 2020. október. 21. 13:13

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

A vállalatbirodalom védelme és a családot érő fenyegetések miatt dönthetett úgy Mészáros Lőrinc, hogy saját biztonsági céget alapít. A HVG forrásai szerint a cég intenzíven toboroz.

Egy egykori nyomozó, Hampó Norbert lett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group magánbiztonsági leányvállalatának, a Talentis Protect Zrt.-nek a vezérigazgatója – olvasható az e heti HVG-ben. A magyar magánbiztonsági piac nem túl nagy, a fontos szereplők közül mindenki ismer mindenkit, ezért is meglepő, hogy a piacon tevékenykedő forrásaink sem sokat tudtak róla, inkább csak epizódszereplőként írták le. A médiába azért így is bekerült: ő nyugtatta a közvéleményt a visontai környezetszennyezés idején, hogy a kiszivárgott anyag senkire nem veszélyes.

A biztonsági piacot ismerők szerint nem biztos, hogy Mészáros racionálisan döntött, amikor saját biztonsági céget alapított ahelyett, hogy egy meglévő profi vállalatra bízott volna munkát.

A családot közelebbről ismerő forrásaink szerint leginkább azért akarnak Mészárosék saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket. Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire komolyak.

De a Talentis Protect – amely információink szerint intenzív toborzásba kezdett, magas fizetési ígéretekkel – arra is alkalmas lehet, hogy a Mészárosék érdekeltségébe tartozó cégek védelmét ellássa és megakadályozza a belső visszaéléseket. Ami azért is fontos lehet, mert forrásaink szerint "ereszt a birodalom".

Részletek az e heti HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.