Vállalkozás hvg.hu 2020. június. 04. 11:37

Marad az időseknek fenntartott vásárlási idősáv

Gulyás Gergely szerint továbbra is indokolt fenntartani a háromórás idősávot a 65 év felettieknek.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Bár Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a vasárnapi Kormányinfó Plusz tájékoztatón reményének adott hangot, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják, Gulyás Gergely most lehűtötte a kedélyeket. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a sávos vásárlás fenntartását továbbra is indokoltnak látja.

Nemcsak Szentkirályi bízott abban, hogy megszüntetik az idősávot, Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerdán azt mondta, hogy az időseknek fenntartott vásárlási időszak utolsó órája – azaz a harmada – kihasználatlan. A főtitkár szerint a 9-12 közti idősáv harmadik órája egyben nehezíti a családok hagyományosan szombat délelőtti bevásárlását is.

Még áprilisban a Magyar Nemzet is írt arról, hogy az idősáv hossza 1 órával csökkenhet, végül a március 28-i bevezetése óta változatlan maradt az idősek bevásárlására fenntartott 3 óra.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.