A jövő hotdogjainak és hamburgereinek fejlesztésén dolgozott az IKEA és a Space10.
A „Bug Burger” húsa lisztkukacokból, a „Dogless Hotdog” virslije szárított sárgarépából és egy a spenótnál ötvenszer magasabb vastartalommal bíró algából, a fagyi pedig vízben tenyészett levelekből készülhet majd, ha az svéd bútoróriás éttermébe is átemelik a Space10 innovációs laborral közösen kitalált menüt – írta a Dezeen.
Az ENSZ kutatása szerint a következő 35 évben 70 százalékkal nő majd az emberiség élelmiszerszükséglete. A dán Space10 a megjövendölt globális élelmezési válságra keres megoldásokat, ennek keretében hat ételt fejlesztettek ki. A csapatban élelmiszermérnökök és ételdizájnerek is dolgoznak, és igyekeztek minél ízletesebb ételeke összeállítani a fenntartható és egészséges alapanyagokból.