Vállalkozás hvg.hu 2016. március. 09. 11:55

Megvan az ötödik magyar Michelin-csillagos étterem is

A Costes Downtown lett az ötödik magyar Michelin-csillagos étterem – derült ki a csütörtökön megjelent Michelin Kalauzból.

Szerdán jelent meg a 2016-os Michelin Kalauz, ebben már öt magyar Michelin-csillagos étterem szerepel, az ötödik egy csillaggal a Costes Downtown – írja az Index.

A Vigyázó Ferenc utcai étterem "Hatalmas boldogság!!!" felirattal osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál főszervezője, aki a Costes és a Costes Downtown étterem tulajdonosa is, azt nyilatkozta a Világevő blognak, hogy nagyon meg van lepve a hírtől, mert a Ráday utcai Costes séfváltása miatt inkább azon izgultak, hogy ott minden rendben legyen, arra nem is mertek gondolni, hogy a Costes Downtown csillagot kapjon. "Épp nemrég volt esélylatolgatás a kollégákkal, amin azt mondtam, hogy ha tudjuk tartani ezt az irányt, akkor pár év múlva esélyes lehet egy csillag nekünk, erre máris megkaptuk" – mondta a blognak Gerendai.

A friss Michelin-csillagos étterem tavaly tavasszal nyitott meg.

Costes Downtown

Korábban a Costes, az Onyx, a Tanti és a Borkonyha kapott csillagot Budapesten.

A közép-európai régióban egyébként több új csillag is született, Prágában már három, Varsóban pedig kettő egycsillagos étterem van, így Budapest megőrizte vezető helyét a régióban. 

A franciaországi központú gumigyártó Michelin több mint száz éve foglalkozik útikönyvek kiadásával, 1926 óta pedig csillagok odaítélésével tüntetik ki a különösen kiválónak ítélt éttermeket.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?