Kézműves söröző nyerte a Marriott pályázatát, amit azért írtak ki, hogy egy kreatív vállalkozó a hotel kontójára élettel töltse meg a Duna-korzóra nyíló, jelenleg üresen álló helyiséget.
A Budapest Marriott Hotel májusban kiírt „Vágj bele életed vállalkozásába” pályázatát, a #Marionett csapata nyerte, akik kézműves söröket, és hentesüzletekben kapható ételeket kínálnak az augusztus elején nyíló étteremben. A pályázatra olyan vendéglátóipari tapasztalattal rendelkező fiatalok jelentkezését várták, akik eddig anyagi forrás hiányában nem tudták megnyitni vendéglátóhelyüket. A háromhetes pályázati időszakban 35 érvényes, a szálloda által támasztott követelményeknek megfelelő nevezés érkezett. A koncepciók közül – melyben a pályázók bemutatták a vendéglátóhely étel- és italspecialitásait, látványterveit, továbbá üzleti szempontból is alátámasztották koncepciójuk megvalósíthatóságát –, a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői választották ki a legjobb hatot, és terjesztették azokat a Marriott vezetőiből és a hazai gasztronómiai élet meghatározó szereplőiből álló zsűri elé. A döntőbe jutott pályázók egy kétnapos, úgynevezett cook-off eseményen prezentálhatták terveiket és mutathatták be tervezett vendéglátóhelyük kínálatát - írja az Élelmiszer Online.
A kézműves söröző kialakítása a marionettszínházak világát idézi: anyaghasználatban a fa és a kötél hangsúlyos, a berendezéseket és a dekorációs elemeket a zsinórpadlások inspirálták. A sörpult fölé marionett bábuk kerülnek, melyek a sörcsapokkal összekötve látványos performanszt nyújtanak minden csapolás alkalmával. A sörcsapokból nagyobb részt magyar, kisebb részt külföldi kisüzemi csapolt sörök folynak, a konyha elsősorban a hentesüzletekben fellelhető kínálatra épül. A vendéglátóhely működésének alapját képező infrastruktúrát, illetve egy teljesen felszerelt konyha kialakítására a Budapest Marriott Hotel 30 000 dollárt szánt, 10 ezer dollárral pedig a nyertes rendelkezhet. A pályázat nyertese a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozícióba kerül, és az étterem mindenkori bevételéből részesül.