Vállalkozás hvg.hu 2014. október. 16. 06:35

Nincs ötlete? Nem baj, pénzt azért még kaphat rá!

Egy izraeli vállalkozó 2 millió dollárt gyűjtött össze magánbefektető társaságoktól úgy, hogy prezentációjában egyértelműen közölte, még nincs meg az ötlet, mire költi majd a pénzt.

Itay Adam 22 éves marketingtapasztalattal rendelkező vállalkozó. Az évek alatt számos vállalkozást alapított, ezek közül némelyik sikeres lett, némelyik nem. Legutóbb azt tűzte ki célul, hogy pénzt gyűjt egy cégre, amiről egyelőre még ő sem tudja mivel fog foglalkozni. Majd ha a hídhoz elérünk, átmegyünk rajta – gondolhatta Adam, és úgy tűnik, befektetői egyetértenek vele – írta meg a Forbes.

Mi lehetett a titka ennek a valószerűtlen bizalomnak? Adam szerit az egész a filozófiáról, a tapasztalatról, az életkorról és a szenvedélyről szól. A vállalkozó arra építette fel befektetői bemutatkozó előadását, hogy a „next big thing”-ről senkinek fogalma sincs, és ezzel kapcsolatban csak spekulációk léteznek. Ami viszont tényleg fontos az egy jó csapat, amit ő magáénak tud, 35 év feletti, tapasztalattal rendelkező, válogatott szakemberekkel dolgozik együtt. A biztos siker érdekében megbízott egy  profi forgatókönyvírót, hogy az általa írt 40 perces előadást turbózza föl egy stand-up comedy stílusában, amelyet aztán egy hétig gyakorolt. Az nem derült ki a cikkből, hogy Adam mire fogja használnia azt a 2 millió dollárt, amit összegyűjtött, azonban az világossá vált, hogy a befektetők mire adnak szívesen pénzt.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?