Vállalkozás hvg.hu 2014. június. 24. 11:06

Ezek a világ legrégebbi céges logói

Már a márkák globálissá válása előtt is fontos volt az, hogy egy cégnek logója legyen. Bár a logók az évszázadok során sokat változtak, egyes vállalatok cégérei mégis megőrizték korábbi jellegzetességeiket. Lista a világ 10 legrégebbi céges logójáról.

Már rég a globális marketingkampányok, reklámok előtt jelen voltak bizonyos cégek különböző logókkal a piacokon, vannak olyan vállalatok, melyek évszázadokra visszanyúlóan rendelkeznek logóval. Az évek során sokat változhattak a logók, ám mindegyik megőrizte eredeti vonásainak egy részét. A Time most összeszedte a 10 legrégebbi vállalati logót.

A lista rögtön a Stella Artois belga sörrel indul, a márka logója egészen a 14. század közepéig vezethető vissza. A Twinings tea logóját először 1887-ben használták (a céget 1706-ban alapították), a Bass Ale sör ma használatos logója pedig 1876-ig vezethető vissza (a céget 1777-ben alapították).

A Shell kagyló alakuló logója már egy ideje létezik
MTI / Máthé Zoltán

A listáról a Shell olajcég sem maradthat le, a céget 1833-ban hozták létre, ám ma is használatos logó elődjét 1904-ben kreálták. A szinte mindenki által ismert Levi Strauss farmernadrágok logóját 1886-ban kezdték el használni először, a Sherwin-Williams festékgyártó ma is használatos logóját pedig 1905-ben alkották meg.

A listán szerepel még a Heinz, a Prudential biztosító, a Peugeot és a Johnson & Johnson.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?