2013. április. 10. 16:12 MTI Utolsó frissítés: 2013. április. 10. 16:09 Vállalkozás

Már gyártják a kutyaeledelt a Nestlé új büki gyárában

Megkezdődött a termelés a Nestlé Purina kibővített új gyárában, a 13 milliárd forintos beruházás részeként működésbe helyezett négy új gyártósornak köszönhetően az állateledel-gyártás kapacitása duplájára bővül a büki üzemben - közölte az MTI-vel szerdán a cég.

Michael Nixon, a Nesté Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a tájékoztatás szerint az avatóünnepségen hangsúlyozta: 15 év alatt összesen 35 milliárd forint beruházást hajtottak végre a Vas megyei Bükön, ahol az elmúlt három évben megduplázták a foglalkoztatottak számát. Az újabb beruházással most 165 szakembernek biztosítottak munkahelyet, a létszám így 780 főre emelkedett.

Szavai szerint a büki gyár kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai működésében, az elmúlt évek beruházásaival pedig a cég erősítette Magyarország iránti elkötelezettségét. Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója elmondta: a tavalyi 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt négy új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása.

Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - a többi között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?