2009. május. 21. 19:24 MTI Utolsó frissítés: 2009. május. 21. 19:24 Vállalkozás

Gerbeaud a tokiói Ginzán

Három éve tartó tárgyalások eredményeként megkötötte a tokiói Gerbeaud-cukrászda megnyitásáról és működéséről szóló szerződést Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója és a japán ICube cég ügyvezetője, Inoh Takao.

A patinás budapesti cukrászda Arany Szalonjában rendezett aláírási ceremónián részt vett Nabekura Sinicsi japán nagykövet, valamint Christian Mühlethaler Magyarországon akkreditált svájci nagykövet is, aki nagyon büszke arra, hogy Gerbeaud Emil svájci születésű volt.

A tokiói cukrászda június 17-re tervezett megnyitásának rangját emeli, hogy 2009 jubileumi év a magyar-japán kapcsolatokban: a diplomáciai kapcsolatokat 140 évvel ezelőtt vette fel a két ország.

A tokiói üzlet belseje teljes mértékben a budapesti cukrászda hangulatát idézi. Ugyanolyanok lesznek az asztalok, a székek és más berendezési tárgyak, mint a Vörösmarty téren. A kínálat a tradicionális magyar süteményektől a kandírozott gyümölcsökig és a teasüteményekig, valamint más Gerbeaud-termékekig terjed.

Több mint egy évet tanult Magyarországon a cukrászda termelőüzemében az a japán cukrászmester, aki majd betanítja többi japán kollégáját. Tokióban Böléné Vlasits Gyöngyi, a budapesti Gerbeaud Kávéház igazgatója lesz a cukrászda vezetője, a japánok munkáját pedig László Péter mesterszakács segíti. 

Év végén egy édességbolt nyitását is tervezik Tokióban, ahol csokoládékat és bonbonokat lehet majd kapni.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. január. 08. 13:14

Hipóval mosott tojás, tesztek horribilis áron, na meg a rendeleti kormányzás – emlékszik, milyen volt a covid magyar módra?

Magyarország az a hely, ahol az öt éve elkezdődött világjárvány a túlárazott és felesleges beszerzésekről, a kormányzati propagandáról, az oroszok és a kínaiak helyzetbe hozásáról, a parlamenti demokrácia szembeköpéséről és az információk eltitkolásáról szólt. No és persze a nyunyókáról.