Itthon hvg.hu 2021. június. 10. 21:13

Hadházy reméli, Jakab Péter szégyelli, hogy a Jobbik beállt Tóth Csaba mögé

A független képviselőnek feltűnt, hogy a szokásokkal ellentétben nem volt ott Jakab Péter képe a visszás megítélésű MSZP-s politikus mögött a párt bejelentő posztjában.

Hadházy Ákosnak feltűnt, hogy szokásával ellentétben nem tette oda a Jobbik Jakab Péter pártelnök képét az aktuális bejelentéséhez, amiből kiderült, a párt a zuglói egyéni választókerületben a visszás megítélésű MSZP-s Tóth Csabát támogatja az ellenzéki előválasztáson. Hadházy épp Zuglóban indul a Momentum támogatásával, szimbolikusan azért, hogy a korrupciógyanúba keveredett Tóthot ne jusson képviselői helyhez az egyébként masszívan ellenzéki Zuglóban.

A politikus ki is tett egy módosított képet, már Jakab arcával.

“A Jobbik posztjáról ugyanis valahogyan lemaradt az Elnök Úr arcképe a szocialista zuglói jelölt mellől. Pedig a Pártelnök Úr eddig mindig saját arcképével hirdette, ha a Jobbik beállt egy jelölt mögé. Most viszont vagy elfelejtette őt odatenni a stáb, vagy ennyire szégyelli, amit tett. Remélem, az utóbbiról van szó” - írja Hadházy, hozzátéve, hogy ha nem szégyelli, akkor arról van szó, hogy az ellenzék még mindig nem értette meg, csak akkor van esélye nyerni az ellenzéknek, ha nemcsak remek szónoklatokban ígérnek változást.

Sajnos szerintem a Jobbiknak Zuglóban most nem sikerült jól választani. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a parlamenti pártok úgy alkudoznak, mint a kofák”

- zárta gondolatait.

Tóth Csaba után tíz éve közokirat-hamisítás miatt, az akkori gyanú szerint a Vas megyei MSZP tagságát duzzasztotta fel fiktív belépőkkel. Emiatt fél évre ki is zárták a pártból, de később tisztázta magát, és az ügyészség sem tudta bizonyítani a csalást. A Jobbikon és az MSZP-n kívül a DK és a Párbeszéd is őt támogatja Zuglóban.

A Momentum többször is keményen beleszállt a politikusba: a Fekete-Győr András pártelnök már ősszel kijelentette, hogy ha lesz közös ellenzéki lista, akkor azon Tóth nem lehet majd rajta. A politikus csütörtöki közleményében is hangoztatta, „Tóth Csabát támogatni elvtelen kompromisszum".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.