Itthon hvg.hu 2021. május. 08. 11:01

A portói éjszakából jelentkezett be Orbán Viktor

A miniszterelnök azt mondta, Európában mindenkit meg kell győzni arról, hogy vegye fel az oltást.

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a Facebookon közzétett videóban.

„Portóban most éjjel egy óra van, otthon meg éjjel kettő, véget ért az Európai Tanács ülésének első napja” – vezette fel a mondanivalóját, majd összefoglalta a lényeget:

Vakcina, oltás, a gazdaság újraindítása, ez itt a legfontosabb téma.

Orbán Viktor azt mondta, örömmel fogadta mindenki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntését, hogy egy újabb vakcinát minősítettek biztonságosnak és ajánlják használatra. A WHO pénteken hagyta jóvá a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

„Próbáljunk mindenkit egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást.  Ezen múlik, hogy mikor indíthatjuk úra a gazdaságainkat” – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd így zárta az éjszakai bejelentkezését: „Gyors alvás, holnap folytatjuk.”

Portóban az Európai Bizottság elnöke, az Európai Parlament elnöke, az EU Tanácsának soros elnöki posztját jelenleg betöltő portugál miniszterelnök, az európai szociális partnerekkel és a civil társadalmi szervezetekkel együtt aláírták a portói szociáli kötelezettségvállalásnak nevezett dokumentumot. Erről részletesebben itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.