Itthon hvg.hu 2021. április. 19. 15:55

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

A 62 éves nagyapának vesztegetés miatt kell bíróság elé állnia.

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki pénzt ígért a fia feleségének, ha lemond gyerekei szülői felügyeletének és nevelésének jogáról  közölte az ügyészség.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a szabolcsi férfi és felesége 2019 elejéig egy háztartásban éltek fiukkal, menyükkel és két kiskorú unokájukkal. Az apa 2019 márciusától szabadságvesztését töltötte, az anya pedig novemberben két gyermekével elköltözött a közös otthonból, amit a nagyszülők sérelmeztek. A nagymama november végén kérelmet terjesztett elő, amelyben minden héten két napra, minden második hétvégére, illetve az iskolai szünetek időtartamának felére kérte a kapcsolattartás jogát.

Ugyanazon a napon az apa képviseletében eljáró ügyvéd is kérelmet nyújtott be, kérve a közös szülői felügyelet megállapítását, valamint, hogy a gyerekek tartózkodási helyeként az apai nagyszülők lakóhelyét jelöljék meg. Azt is kérte, hogy a gyámügyi hatóság a szülők felügyeleti jogát szüneteltesse, és nevezze ki gyámul a nagymamát, és hogy a hatóság biztosítsa az apai nagyszülők részére a kapcsolattartást, ahogy azt a nagymama kérelmezte.

A kérelmek alapján közigazgatási hatósági eljárás indult.

2019. december elején a nagymama a menyével találkozót beszélt meg, amelyen aztán a nagyapa 15 millió forintot ígért az anyának, ha a hatósági eljárásban úgy nyilatkozik, hogy lemond a gyerekek szülői felügyeletének és nevelésének jogáról a nagyszülők javára. Az anya az ajánlatot visszautasította.

Az ügyészség vesztegetés miatt emelt vádat a 62 éves férfi ellen a Nyíregyházi Törvényszéken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról