Itthon hvg.hu 2021. április. 12. 08:20

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

Csak két napja volt eddig a járványnak, amikor több új áldozatról adtak hírt, mint most.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

291-gyel nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. Velük együtt már 23 708 ember halt bele a vírus szövődményeibe. Ennél több elhunytat egy napon eddig csak kétszer jelentettek.

Kórházban 10 740 embert ápolnak, 256-tal többet, mint egy napja. Közülük 1249-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál 41-gyel kevesebben.

5077 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak – ez azt jelenti, hogy március 26-a óta most először lett magasabb egy napi fertőzésszám, mint az előző hét azonos napján; múlt hétfőn 3874 új fertőzött került be a statisztikába. Eddig az elmúlt két hétben mutatott csökkenés, és a kórházban, valamint lélegeztetőgépen lévők számának csökkenése miatt lehetett azt mondani, hogy a harmadik hullám magasan tetőzik, de legalább enyhülni kezdett egy kicsit, mielőtt megindult a részleges újranyitás. De torzíthatja az adatokat, hogy egy hete ilyenkor a húsvét miatt a hét első felében nagyon kevés új tesztet jelentettek.

Ennyi új fertőzöttet most 26 360 teszt elvégzésével találtak, vagyis az elvégzett tesztek 19,3 százaléka lett pozitív.

2680 embert minősítettek gyógyultnak. Így az aktív esetszám 2106 fővel nőtt, 272 459-re. Ez a legmagasabb szám a járvány kezdete óta.

Tegnap 64 489 embert oltottak be, összesen már 2 900 383-at. 19 573 fővel, 1 217 258-ra nőtt azoknak a száma, akik már mindkét dózist megkapták.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról