Itthon hvg.hu 2021. április. 07. 18:50

Leállt a vasúti forgalom Rákosrendezőnél, nagy késésekre kell készülni

Megrongált egy vonat egy váltót, amíg tart a vizsgálat, nem közlekedhet egy járat sem Rákosrendezőnél.

Nem közlekedhetnek a vonatok Rákosrendezőnél, mert egy vonat megrongált egy váltót – közölte a MÁV. Emiatt a Budapest–Vác, a Budapest–Veresegyház–Vác, továbbá a Budapest–Esztergom vonalon jelentősen megnő a menetidő.

A Budapest–Esztergom közötti vonatok Angyalföldig közlekednek, és onnan indulnak vissza Esztergomba. A váci, a szobi és a veresegyházi vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek, és onnan indulnak vissza.   

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a 14-es villamoson a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között, valamint az M3-as metrón a Lehel tér és Újpest-központ, az M3-as metrópótlón a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér között.

Frissítés: este fél kilenc után kicsivel a MÁV azt közölte, Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között az egyik vágányon, továbbá Rákosrendező és Angyalföld között újraindul a vonatközlekedés. Az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra 20:05-kor elindult G72-es vonat már a Nyugati pályaudvarig közlekedik. Fokozatosan áll helyre a vonatforgalom, a menetrend várhatóan csütörtök hajnalra állhat helyre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról