Itthon hvg.hu 2021. március. 23. 07:52

Egy napra megszállják a rendőrök a vonatokat

Így próbálják megelőzni a kalauzok bántalmazását, és a vezetéklopásokat is.

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést végeznek a rendőrök – írja a police.hu.

A közlemény szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során a rendőrök szerdán reggel 7 órától csütörtök 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést.

Azt írják, hogy az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a személy- és tehervonatok ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása.

Emellett az ellenőrzés kiterjed a fémlopások megelőzésére, az illegális migrációra, valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról